Gemengde gevoelens Russische clubs in Europa League

Zenit Sint-Petersburg heeft het verprutsen van de mooiste kansen moeten bekopen met de uitschakeling door FC Basel. Rubin Kazan was na verlengingen te sterk voor Levante.

Zenit Sint-Petersburg - FC Basel 1-0De voorsprong die FC Basel vorige week in Zwitserland in de slotfase nam (2-0) bleek afdoende voor een plaats in de kwartfinales van de Europa League. Maar Zenit Sint-Petersburg mocht de uitschakeling zichzelf aanrekenen.

Na een half uur had de Russische ploeg de achterstand gehalveerd met een doelpunt met een hoog Belgisch gehalte. Axel Witsel tekende voor de openingstreffer na doorkoppen van zijn landgenoot Nicolas Lombaerts.

De tweede gele kaart voor Marcelo Diaz bood Zenit op slag van rust de volgende steun in de rug. Maar zelfs met een man meer bleek de ploeg van trainer Luciano Spalletti niet bij machte op z’n minst verlengingen uit het vuur te slepen.

Dat was een verdienste van FC Basel, maar nog meer een tekortkoming van Zenit. De Russen kregen meer dan eens de kans de tweede treffer te maken. Zo schoot Danny (foto) van enkele meters vrij voor een leeg doel de bal over, terwijl Roman Shirokov vijf minuten voor tijd een strafschop miste.

Rubin Kazan – Levante 2-0 Na het doelpuntloze gelijkspel in Spanje bleven Rubin Kazan en Levante ook in de return lang improductief. In de reguliere speeltijd waren de kansen niet besteed aan de twee ploegen. Pas in de honderdste minuut van de tweede wedstrijd werd de ban gebroken.

Die eer was weggelegd voor José Salomón Rondón. De Venezolaanse aanvaller met rugnummer 99 prikte de bal na een bekeken pass van Bebras Natcho in het doel van Levante en besliste daarmee het treffen in Moskou in het voordeel van Rubin Kazan. In de 112de minuut volgde de genadeklap via Vladimir Dyadyun.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.