Gemengde gevoelens De Jong, kater Huntelaar & Dost

Klaas-Jan Huntelaar en Bas Dost beleefden een teleurstellende middag in de Bundesliga. Luuk de Jong had gemengde gevoelens ondanks een zege.

FC Augsburg – Schalke 04 0-0In de jacht op een plaats bij de eerste vier – en daarmee kwalificatie voor de Champions League – heeft Schalke 04 een onverwachte pas op de plaats gemaakt. De ploeg van trainer Jens Keller kwam bij FC Augsburg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Ook Klaas-Jan Huntelaar, terug van een schorsing, slaagde er niet de defensie van de laagvlieger in de Bundesliga in verlegenheid te brengen.

Door het puntenverlies zakte Schalke 04 naar de zesde plaats. FC Augsburg, waar Marcel de Jong negentig minuten op de bank bleef, achterhaalde met het punt nummer zestien 1899 Hoffenheim.

Hannover 96 – VfL Wolfsburg 2-1VfL Wolfsburg hield een flinke kater over aan het bezoek aan Hannover 96. De 2-1 nederlaag kwam hard aan bij de ploeg van trainer Dieter Hecking, nota bene zijn voormalige club. De vroege 1-0 van Mohammed Abdellaoue leek makkelijk weg te poetsen voor Die Wölfe, toen Sébastien Pocognoli al in de 34ste minuut rood kreeg. De voormalige AZ-back zag zijn debuut voor Hannover 96 vroegtijdig eindigen na een charge op de benen van Fagner.

Maar Wolfsburg incasseerde met een man meer niet lang na de rode kaart door toedoen van Mame Biram Diouf een tweede doelpunt. De aansluitingstreffer van Alexander Madlung direct na rust bood hoop, maar een overwicht leverde niet de gewenste gelijkmaker op voor Bas Dost en consorten.

Borussia Mönchengladbach – Fortuna Düsseldorf 2-1Luuk de Jong heeft met een tevreden gezicht de kleedkamer kunnen opzoeken. Het resultaat van Borussia Mönchengladbach tegen Fortuna Düsseldorf was positief. Bovendien had de spits een bijdrage aan het succes door de 2-0 van Patrick Hermann voor te bereiden.

Maar de aanvaller, die in de 72ste minuut naar de kant ging, bracht de zege ook in gevaar. Kort na rust maakte hij in de ogen van scheidsrechter Peter Gagelmann hands, waarna Dani Schahin van elf meter de aansluitingstreffer voor Fortuna Düsseldorf voor zijn rekening nam. Tot genoegen van onder anderen De Jong bleef het bij één treffer voor de gasten.

Overige uitslagen:Greuther Fürth – FSV Mainz 05 0-3Eintracht Frankfurt – 1899 Hoffenheim 2-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.