Schalke te sterk voor Hannover in doelpuntenfestijn

Schalke 04 en Hannover 96 hebben met een heus spektakelstuk de hervatting van de Bundesliga kleur gegeven. De ploeg uit Gelsenkirchen luisterde het eerste optreden onder trainer Jens Keller op met een 5-4 zege.

Keller, die kort voor Kerst Huub Stevens als trainer verving, moest constateren dat Hannover 96 over veerkracht beschikt. Maar het bleek niet voldoende om Schalke 04 af te houden van de eerste zege na 69 dagen zonder overwinning.

Jefferson Farfán opende op slag van rust het doelpuntenfestijn in Gelsenkirchen, waar de geschorste Klaas-Jan Huntelaar en de geblesseerde Ibrahim Afellay ontbraken. De Peruviaanse oud-PSV'er kreeg vroeg in de tweede helft navolging van Julian Draxler. Hannover had slechts tien minuten nodig de achterstand weg te werken, maar kon acht minuten na de 2-2 (sergio Pinto zorgde voor 2-1) van Szabolcs Huszti weer opnieuw beginnen.

Ook nadat Marco Höger en Ciprian Marica in een tijdsbestek van drie minuten Schalke 04 weer aan een voordelige marge van twee treffers hadden geholpen, gaf Hannover niet op. De 4-3 van Huszti bood de gasten hernieuwde hoop. Die verdween pas na de 5-3 van Lewis Holtby. De fraaie omhaal van Mame Biram Diouf in blessuretijd kwam namelijk te laat voor een positief resultaat.

Schalke komt door de zege op 28 punten uit achttien duels en klimt naar de vijfde plaats in de Bundesliga. Hannover 96 blijft op 23 punten staan en is elfde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.