Gemeente schiet RKC opnieuw te hulp

Waalwijk is opnieuw bereid de helpen hand toe te reiken om het noodlijdende RKC Waalwijk te redden van een faillissement. De club uit de Jupiler League kampt met liquiditeitsproblemen en dreigt om te vallen. Het reddingsplan van de gemeente Waalwijk moet tijdelijk uitkomst bieden.

Gemeente schiet RKC opnieuw te hulp

'Als de gemeente niks doet dan gaat RKC Waalwijk failliet', stelt wethouder Ronald Bakker tijdens de persconferentie. 'Dit is niet een reddingsoperatie voor de voetbalclub, maar voor de financiële huishouding van de gemeente. Het is niet dat wij gaan RKC helpen, maar het reddingsplan is een methode om de financiële positie van de gemeente veilig te stellen.'

Algemeen directeur Remco Oversier erkende deze week al de ernst van de situatie. 'Of de club in levensgevaar is? Ja, het is heel lastig nu. En daarom proberen wij met de gemeente en andere stakeholders tot nieuwe afspraken te komen', zei Oversier donderdag tegen Voetbal International.

De club kampt met grote liquiditeitsproblemen, onder meer door een belastingachterstand, en heeft al enkele maanden moeite met het betalen van de stadionhuur. De lokale overheid bevestigde dat nieuws, waarover VI eerder al berichtte, vrijdag tijdens een persconferentie.

De gemeente is bereid de huur en daarmee de jaarlasten van RKC te verlagen van 450.000 euro naar 342.000 euro per jaar. Daarmee bespaart RKC ruim een ton per jaar. Daartegenover staat dat de gemeente toezicht houdt op de financiën. In 2010 moest de gemeente ook al de helpende hand toereiken. Ook dat jaar werd de huur van het stadion teruggebracht.

Dinsdag heeft in Waalwijk ook een openbare vergadering plaats, waarbij supporters en andere belangstellenden op de hoogte kunnen worden gebracht van de ernst van de situatie.

Bekijk hier al onze video's