Gelijkspel voor Koeman en Mourinho in Rooney-testimonial

Reacties

Wayne Rooney heeft Manchester United geen overwinning bezorgd in de voor hem georganiseerde testimonial. De aanvoerder van The Red Devils, die voor zijn dertiende seizoen op Old Trafford staat, bleef op een doelpuntloos gelijkspel steken in het duel met Everton.

Gelijkspel voor Koeman en Mourinho in Rooney-testimonial

De beste kansen waren voor de ploeg die José Mourinho had opgesteld, met onder anderen Daley Blind in de basis als centrumverdediger, maar United slaagde er niet in om Everton-goalie Maarten Stekelenburg te verschalken. De blauwen uit Liverpool, waar Ronald Koeman aan het roer staat, vonden het net evenmin.

Maar de prestaties op het veld waren ondergeschikt aan het hoofddoel van de avond: geld ophalen voor de Wayne Rooney Foundation. 'De opbrengst gaat naar kinderen die het erg goed kunnen gebruiken', sprak de naamgever van de stichting, die na 53 minuten werd afgelost door Marcus Rashford, na afloop tot de toeschouwers.

'De Everton-fans zou ik willen bedanken voor hun komst naar Manchester. En de fans van Manchester United wil ik bedanken voor het feit dat ze me al vanaf dag één een goed gevoel hebben gegeven. Ik heb al veel prijzen gewonnen hier, maar hoop er nog veel meer aan toe te voegen.'

Het vriendschappelijke duel met The Toffees was voor Manchester United de laatste wedstrijd in aanloop naar de confrontatie met Leicester City om de Community Shield. De winnaar van de FA Cup en regerend Engels landskampioen - die woensdagavond onderuit ging tegen Barcelona - nemen het zondag tegen elkaar op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.