Gelijkspel voor Helmond Sport, De Graafschap haalt uit

Helmond Sport heeft toe moeten zien dat Fortuna Sittard kort voor tijd nog op gelijke hoogte kwam: 1-1. De Graafschap haalde uit tegen Almere City: 5-1. Koploper MVV kwam niet in actie, terwijl Sparta Rotterdam zondag Cambuur Leeuwarden ontvangt.

Fortuna Sittard-Helmond Sport 1-1Samir Fazli beleefde een droomdebuut voor Helmond Sport. De van Heerenveen gehuurde speler kopte na zeven minuten fraai raak. De Brabanders verdedigden de vroeg verkregen voorsprong lang, maar Patrick Nkoyi bezorgde de Limburgers alsnog een punt.

Helmond blijft met 34 punten uit negentien duels meedoen in de bovenste regionen van de Jupiler League. MVV (35 uit 16) en Sparta (33 uit 17) en ook Cambuur Leeuwarden (30 uit 16) staan er qua puntenverlies beter voor dan Helmond Sport. De ploeg van trainer Erik Meijers is nu tweede.

De Graafschap-Almere City 5-1De Graafschap zette Almere City al voor rust op een onoverbrugbare achterstand. Na de vlotte openingstreffer van Anco Jansen waren ook Pioter Parzyszek en Jordan Garcia-Calvete in de eerste helft trefzeker.

Vijf minuten na rust deed Leroy Resodihardjo namens Almere wat terug, maar spits Parzyszek maakte de gasten duidelijk dat er niets te halen viel in Doetinchem. Santi Hulst bepaalde de eindstand op 5-1.

De Graafschap klimt door de zege op de ranglijst naar de zesde plek. De achterstand op koploper MVV bedraagt slechts vijf punten. Almere City is met negentien punten twaalfde.

Overige uitslagen:FC Den Bosch-Go Ahead Eagles 1-0FC Eindhoven-Excelsior 1-1FC Oss-FC Volendam 2-2Telstar-FC Dordrecht 2-0SC Veendam-FC Emmen 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.