Gelijkspel voor Been, Van der Wiel en Bruins bekeren verder

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• RC Genk kwam in de eerste wedstrijd van de kwartfinale van het Belgische bekertoernooi niet verder dan een doelpuntloze remise tegen KV Oostende • In de return in en tegen Oostende valt de beslissing voor de ploeg van trainer Mario Been In tegenstelling tot Genk boekte AA Gent wel een overwinning • Namens Gent, waar de Nederlandse keeper Sergio Padt zijn doel schoon hield, bepaalde Yaya Soumahoro vijf minuten voor tijd de eindstand op 1-0 • Sherjill MacDonald was namens Westerlo minder gelukkig • De aanvaller speelde de hele wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg in de eerste confrontatie met 1-0 ten onder ging tegen SC Lokeren •

• Paris Saint-Germain ging met de hakken over de sloot in de achtste finale van het Franse bekertoernooi • Tegen Saint-Etienne trok de ploeg van trainer Laurent Blanc, die een basisplaats inruimde voor Gregory van der Wiel, pas in de verlenging aan het langste eind via matchwinner Edinsond Cavani • De Uruguayaan tekende in de 119de minuut voor de 2-1 • Eerder was de aanvaller verantwoordelijk voor 1-0, maar zag de bezoekers via Mevlut Erding op gelijke hoogte komen •

• In datzelfde bekertoernooi plaatste ook Luigi Bruins zich voor de volgende ronde • De ex-speler van Feyenoord speelde de hele wedstrijd namen Olympique Nice, dat met 3-0 te sterk was voor FC Sochaux •

• Galatasaray heeft woensdagavond zonder de sterspelers Wesley Sneijder en Didier Drogba een eenvoudige overwinning geboekt in het toernooi om de Turkse beker • De achtste finalist van de Champions League mag zich na de 4-0 zege op Balikesirspor opmaken voor de volgende ronde • Trainer Roberto Mancini liet Nordin Amrabat de hele wedstrijd meedoen •