Gelijkspel Petrolul in generale voor EL-duel met Vitesse

Petrolul Ploiesti kende een redelijke generale voor het Europa League-duel met Vitesse van donderdag. Dan beginnen de Arnhemmers op Roemeense bodem aan een tweeluik in de derde voorronde van de Europa League. Maandagavond hield Petrolul Pandurii Targu Jiu op een gelijkspel: 1-1.

Afgelopen seizoen eindigde Petrolul als derde in Roemenië en de tegenstander van vanavond als tweede. In de tachtigste minuut kwam Pandurii, bij wie Nicandro Breeveld negentig minuten mee deed, op voorsprong toen Armando Sipoto met een snoeiharde volley trefzeker was.

Lang stond de thuisploeg niet achter. Férébory Doré bracht de ploegen vier minuten later weer langszij. Gheorghe Grozav had in de slotfase nog voor een thuiszege kunnen zorgen, maar miste een strafschop op jammerlijke wijze. Zijn Panenka mislukte volledig en werd een vangbal voor de doelman. Daardoor bleek 1-1 ook de eindstand, waardoor beide ploegen nu over vier punten beschikken na twee wedstrijden. Alleen Otelul Galati is in Roemenië nog zonder averij na twee duels.

Petrolul was in de tweede voorronde van de Europa League veel te sterk voor Vikingur (Faeröer Eilanden). Waar in eigen huis al met 3-0 was gewonnen, werd de uitwedstrijd met 4-0 afgesloten.

De ploeg van trainer Peter Bosz start donderdag aan de dubbele confrontatie met een uitwedstrijd en moet een week later in de eigen Gelredome plaatsing voor de play-offs afdwingen. Pas als ook dat tweeluik wordt gewonnen is deelname aan de Europa League een feit.

Vitesse zal in de derde voorronde overigens de enige Nederlandse afvaardiging zijn aangezien FC Utrecht over twee duels verloor van het Luxemburgse Differdange 03.