Slechte 'generale' zwak Vitesse tegen Bayer Leverkusen

Vitesse is een week voor de start van het nieuwe seizoen hard onderuit gegaan tegen Bayer Leverkusen. Tijdens de fandag in Arnhem moest het aanwezige publiek in de Gelredome toezien hoe hun ploeg met 4-0 werd verslagen door de nummer drie van Duitsland.

Peter Bosz begon in een sterke formatie, met Kelvin Leerdam als rechtsachter, Theo Janssen op het middenveld en in de spits Jonathan Reis. De nieuwe trainer van Vitesse werkt toe naar de seizoenopening in de Eredivisie tegen zijn oude club Heracles Almelo, maar heeft komende week nog voldoende werk te doen.

Al na acht minuten keek zijn ploeg tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop was het Stefan Reinartz die de eerste treffer achter doelman Piet Velthuizen kopte. Nog voor rust zorgden aanvaller Stefan Kiessling en aanvoerder Lars Bender voor de 3-0 tussenstand, terwijl Kiessling in de tweede helft de eindstand bepaalde: 0-4.

Vitesse creëerde wel mogelijkheden, raakte de lat, de paal, maar kwam duidelijk te kort tegen Bayer Leverkusen. Namens de thuisploeg was Marcus Pedersen nog het dichtst bij een treffer, maar de aanvaller faalde vanaf elf meter, waardoor de voorbereiding van de Arnhemmers teleurstellend werd afgesloten.

Voordat Vitesse van start gaat in de Eredivisie speelt het donderdag in de derde voorronde van de Europa League tegen het Roemeense Petrolul Ploiesti. Voor 1 augustus staat het bezoek in Roemenie gepland, terwijl een week later de return in Arnhem volgt. Volgende week zondag beginnen de Arnhemmers de competitie met een thuisduel met Heracles Almelo.