Gelijkspel Jong Ajax tegen Willem II, eerste zege Den Bosch

Ondanks de inzet van een aantal ervaren spelers is Jong Ajax thuis blijven steken op een gelijkspel tegen Willem II. FC Den Bosch boekte bij FC Oss de eerste overwinning van het seizoen.

Jong Ajax - Willem II 1-1
Aangezien het eerste elftal van Ajax zaterdagavond al had gespeeld tegen PEC Zwolle, kon Jong Ajax-trainer Alfons Groenendijk weer gebruik maken van een aantal spelers met ervaring. Daley Blind, Eyong Enoh, Lucas Andersen en Jasper Cillessen startten in de basis bij het tweede team van Ajax. De linksback van het Nederlands elftal werd in de rust naar de kant gehaald.

Op dat moment leidde Jong Ajax met 1-0, doordat de Deen Andersen van buiten de zestien na twintig minuten zijn elftal op voorsprong had gezet. Eerder trof hij al tweemaal doel in de openingswedstrijd in de Amsterdam Arena tegen Telstar (2-0 winst). Daarmee is hij topscorer van het jeugdelftal.

Na rust gaf het elftal van trainer Groenendijk de verworven voorsprong echter snel uit handen. Kenny Tete, de vervanger van Blind, maakte een overtreding in het strafschopgebied. Bruno Andrade kon vervolgens in de vijftigste minuut vanaf de stip de gelijkmaker binnen schieten. Daarna kwamen beide elftallen niet meer tot scoren.

FC Oss – FC Den Bosch 0-1
FC Den Bosch begon de uitwedstrijd als hekkensluiter van de Jupiler League, zonder ook maar één duel gewonnen te hebben. Wel werd er al vijf keer gelijkgespeeld. Vlak voor rust kwamen de bezoekers in Oss op voorsprong. Oss-doelman Luuk Koelmans dook onder de bal door, waardoor een voorzet van Wouter de Vogel tot doelpunt gepromoveerd werd. Daarmee bezorgde hij zijn elftal de eerste zege van het seizoen.