Achilles '29 te sterk voor Jong Ajax, Fortuna haalt uit

Achilles '29 maakt een succesvolle week mee. De voormalig amateurclub boekte tegen Jong Ajax zijn tweede zege in het betaald voetbal. Maandag was Achilles al te sterk voor FC Oss. Fortuna Sittard velde Helmond Sport.

Achilles '29 te sterk voor Jong Ajax, Fortuna haalt uit

Achilles ’29 - Jong Ajax 2-1
Een erg onervaren Jong Ajax heeft in Groesbeek met 2-1 verloren van Achilles’29. Jong Ajax-trainer Alfons Groenendijk moest noodgedwongen een groot aantal A-junioren inpassen, omdat veel spelers ontbraken wegens interlandverplichtingen.

Tegen Achilles lieten de jonge spelers uit Amsterdam bij vlagen aardig voetbal zien, maar in de eindfase bleken ze niet scherp genoeg. Na een half uur nam de thuisploeg de leiding dankzij een intikker van Thijs Hendriks, die profiteerde van zwak ingrijpen van Tom Noordhoff.

Een kwartier voor tijd besliste Freek Thoone (foto) met zijn 2-0 de wedstrijd. Vlak voor tijd redde invaller Geoffrey Castillion de eer namens Jong Ajax.

Fortuna Sittard - Helmond Sport 5-2
In eigen huis heeft Fortuna Sittard eenvoudig weten te winnen van Helmond Sport. Bij rust was het duel al beslist, omdat de Limburgers de kleedkamers opzochten met een 4-1 voorsprong. Patrick N’Koyi was de grote man bij de thuisploeg door twee treffers te maken.

Fortuna stijgt naar de achtste plaats in de Jupiler League. Net als Jong Ajax heeft het tien punten uit zeven duels, het doelsaldo van de club uit Sittard is echter beter. Helmond Sport staat dertiende met acht punten, terwijl Achilles '29 met één punt minder de veertiende plaats bezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen