Gelijkspel Ajax bij officieus debuut Zimling en Boer

Ajax organiseerde dinsdag op De Toekomst een oefenduel met SC Cambuur en kwam bij het officieuze debuut van Niki Zimling en Diederik Boer niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Queensy Menig tekende in de eerste helft voor de Amsterdamse treffer. De negentienjarige aanvaller stond aan het einde van een tegenaanval van Ajax en zette de thuisploeg op voorsprong.

Erik Bakker bracht de Friezen in de slotminuut van de wedstrijd langszij. De middenvelder schoot de bal vanaf de strafschopstip feilloos binnen.

Bij Ajax stonden Niki Zimling en Diederik Boer in de basis. Het tweetal 'debuteerde' daarmee voor de Amsterdammers. Beiden werden in de rust gewisseld. De resterende 45 minuten kon Ajax-trainer Frank de Boer de beloften in actie zien.

Komende zaterdag staat voor Ajax het competitieduel met Heracles Almelo op het programma. SC Cambuur neemt het een dag later in de noordelijke derby op tegen FC Groningen.