Geldproblemen maken 'nieuwe Kuip' onmogelijk

De grootste plannen om een nieuwe Kuip te bouwen kunnen de ijskast in. Het stadion, dat zou moeten verrijzen aan de boorden van de Maas en de mogelijkheid aan 80.000 toeschouwers moest bieden om Feyenoord te bekijken, gaat te veel geld kosten voor de armlastige club en de eveneens met financiële problemen kampende gemeente.

Geldproblemen maken 'nieuwe Kuip' onmogelijk

Het nieuwe stadion zou gastheer zijn van de finale van het WK in 2018 in België en Nederland, maar de FIFA besloot het toernooi toe te kennen aan Rusland. Toen dat bekend werd, kwam al het besluit om de capaciteit te verkleinen naar 68.000. Nu lijkt de ultramoderne voetbaltempel er helemaal niet te komen, meldt RTL Nieuws.

De grond waarop de nieuwe Kuip zou moeten komen, kost alleen al 170 miljoen euro. Zowel de gemeente Rotterdam als Feyenoord ontbeert momenteel de middelen om alleen dat al te bekostigen. Onder meer de lokale VVD kwam daarom met een plan om het stadion op een andere plaats te bouwen.

De gemeente zou, om het plan te realiseren, voor 150 tot 200 miljoen garant moeten staan. De financiële staat van Rotterdam blijkt echter onvoldoende om dit risico te nemen. Leefbaar Rotterdam stelde nog voor de huidige Kuip grondig te renoveren, maar vond geen medestanders omdat een verbouwing de huidige problemen rond het stadion niet oplost.

Formeel moet de gemeente Rotterdam nog een beslissing nemen, maar nu blijkt dat diverse oplossingen of ideeën onhaalbaar blijken, is dit slechts een kwestie van tijd. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's