Geldmachine Blatter blijft overuren draaien

Reacties

De geldmachine van wereldvoetbalbond FIFA blijft op volle toeren draaien. Ook in het afgelopen kalenderjaar is er weer een enorme winst geboekt, zo maakte de wereldvoetbalbond tijdens het FIFA-congres van vrijdag, dat in het teken staat van de presidentsverkiezing, bekend.

Geldmachine Blatter blijft overuren draaien

De wereldvoetbalbond zag in het vorige kalenderjaar de financiële reserves groeien tot ruim 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro).

FIFA-bestuurder Issa Hayatou vulde vandaag aan dat over de periode 2011-2014 338 miljoen dollar winst is gemaakt. In de drie jaar daarvoor was dat nog 293 miljoen dollar.

Je kunt veel van Blatter zeggen, maar niet dat hij de FIFA-tent financieel slecht heeft geleid. Toen hij in 1998 werd verkozen tot voorzitter stond de wereldvoetbalbond rood. Op dit moment staat er 1,3 miljard euro op de bank. Overigens wil de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, de uitdager van Blatter, de reserve van de Zwitserse kluis overhevelen naar de bankrekeningen van de nationale bonden.

Uiteindelijk maken vandaag de 209 bij FIFA aangesloten bonden de keuze tussen Sepp Blatter en Prins Ali. De Zwitser gaat voor zijn vijfde termijn, de Jordaanse prins is zijn enige uitdager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.