Gehavend Dortmund ontsnapt, Kalou matchwinner

Reacties

Borussia Dortmund is woensdagavond ontsnapt aan de derde nederlaag dit seizoen. Vlak voor tijd tekende Ciro Immobile voor de gelijkmaker tegen VfB Stuttgart: 2-2. Salomon Kalou was met zijn eerste doelpunt in de Bundesliga direct matchwinner in de wedstrijd tussen Hertha BSC en Wolfsburg (1-0).

Gehavend Dortmund ontsnapt, Kalou matchwinner

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart 2-2
Jürgen Klopp wijzigde zijn basiself woensdagavond op drie plaatsen ten opzichte van afgelopen weekend. Neven Subotic, Marcel Schmelzer en Ciro immobile waren de vervangers van Matthias Ginter, Erik Durm en Adrian Ramos, terwijl Mats Hummels en Dong Won-Ji terugkeerden in de wedstrijdselectie.

Zo zat de trainer wat ruimer in zijn keuzes en dat was een fijne opsteker, aangezien Klopp (foto boven) de laatste tijd de ziekenboeg steeds maar voller zag stromen. En met drukke weken voor de boeg, waarin het zaterdag rivaal Schalke 04 treft, woensdag in de Champions League Anderlecht tegenkomt en de ploeg een week later Hamburger SV moet zien te verslaan, waren dat welkome berichten. Zeker gezien het blessureleed op het middenveld, waar Henrikh Mkhitaryan na Marco Reus, Jakub Blaszczykowski, Ilkay Gündogan, Nuri Sahin en Oliver Kirch al de zesde middenvelder was die geblesseerd toe moest kijken.

Om dan aan die reeks wedstrijden te beginnen met een overwinning op VfB Stuttgart zou mooi meegenomen zijn, moet Klopp hebben gedacht. Maar Daniel Divadi bracht hoogstpersoonlijk een wijziging aan in dat script. Met twee doelpunten bezorgde de 24-jarige middenvelder van Stuttgart de geel-zwarten in eigen huis zelfs bijna een gevoelige nederlaag . Doelpuntenmakers Pierre-Emerick Aubameyang en Ciro Immobile - die terugkeerde in de basiself - voorkwamen echter in het laatste kwartier dat Dortmund de derde nederlaag van dit seizoen leed.

Borussia Mönchengladbach – Hamburger SV 1-0
Joe Zinnbauer kende afgelopen zaterdag als opvolger van de ontslagen trainer Mirko Slomka een goede start met Hamburger SV. Regerend landskampioen Bayern München werd bij zijn debuut als hoofdcoach op een doelpuntloos gelijkspel gehouden. Daarmee evenaarde hij direct de prestatie van zijn voorganger, die uit de eerste drie competitiewedstrijden een schamel puntje wist te behalen.

Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach kon de ploeg in nood, zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart in de gelederen, daar geen goed vervolg aan geven. Al na iets meer dan twintig minuten spelen tekende Max Kruse voor het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd.

Met de 1-0 nederlaag, alweer het derde verlies in het nog prille seizoen, bleef HSV ook na vijf speelronden doelpuntloos. En met twee behaalde punten uit vijf gespeelde wedstrijden bivakeert de ploeg nog steeds in de kelder van de Bundesliga.

Met zijn eerste doelpunt in de Bundesliga kroonde Hertha-speler Salomon Kalou zich direct tot matchwinner tegen Wolfsburg.
Met zijn eerste doelpunt in de Bundesliga kroonde Hertha-speler Salomon Kalou zich direct tot matchwinner tegen Wolfsburg.

Hertha BSC – VfL Wolfsburg 1-0
Met Roy Beerens, John Heitinga en ex-Feyenoorder Salomon Kalou in de basis boekte de ploeg van trainer Jos Luhukay in eigen huis de eerste overwinning van het seizoen. Het eerste doelpunt in de Bundesliga van de 29-jarige Ivoriaan bleek Wolfsburg, waar Bas Dost niet werd opgenomen in de wedstrijdselectie, te machtig. Kalou kopte na ruim een half uur spelen een voorzet van Marcel Ndjeng achter doelman Diego Benaglio, waarmee hij Wolfsburg meteen de tweede nederlaag van het seizoen toebracht.

Bayer Leverkusen – Augsburg 1-0
Met Paul Verhaegh in de basis poogde middenmoter Augsburg de 4-2 overwinning op Werder Bremen van afgelopen weekend een goed vervolg te geven. Waar Verhaegh en ex-PSV'er Tim Matavz zaterdag nog trefzeker waren, moesten beide spelers dit keer een doelpunt schuldig blijven. En omdat Heung-Min Son na 33 minuten voor het enige doelpunt van de avond tekende, ging Leverkusen er in eigen huis met de zege vandoor: 1-0.

Overige uitslag:
Hannover 96 – FC Köln 1-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.