Gehavend Dnjepr denkt aan vermomde speler met plaksnor

Reacties

Als Dnjepr Dnjepropetrovsk erin slaagt Ajax uit te schakelen in de Europa League, gaat dat als mijlpaal de boeken in van de Oekraïense club. Dat stelt sterspeler Yevhen Konoplyanka, bij wie het aan zelfvertrouwen niet ontbreekt.

Gehavend Dnjepr denkt aan vermomde speler met plaksnor

Waar Ajax vond dat het vorige week in Oekraïne zeker niet minder was dan Dnjepr, stelt Konoplyanka dat de Amsterdammers met een 1-0 nederlaag nog goed wegkwamen. 'Als we een beter veld en meer fans hadden gehad, zouden we wellicht nog ruimer hebben gewonnen', stelt de dribbelaar.

Dnjepr moet het in Amsterdam zonder zijn zieke trainer Myron Markevych stellen. Het bracht Konoplyanka op een lumineus idee. 'Tegen onze aanvoerder Ruslan Rotan (die geschorst is, red.) heb ik gezegd: doe donderdagavond een plaksnor op zodat je je als coach kunt vermommen en op de bank zitten.'

Zover zal het niet komen, want niet Rotan, maar assistent-coach Oleksander Ivanov, neemt de taken van Markevych over. 'De rol voelt voor mij onwennig', erkende hij tijdens de persconferentie. 'Zowel vanavond als morgen overdag zal ik telefonisch contact met de trainer hebben om alles door te spreken.'

'Voor de trainer zou een gelijkspel of zege tegen Ajax het best denkbare medicijn zijn', vulde Konoplyanka aan. 'We staan voor een grote stap in onze geschiedenis. Het zou heel bijzonder zijn als we ten koste van Ajax bij de laatste acht van de Europa League kunnen komen.' Dnjepr mist behalve zijn aanvoerder en trainer ook de geschorsten Artem Fedetskiy en Roman Zozulya, de maker van het doelpunt in het heenduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.