Gefrustreerde Wenger wil tegen Man Utd herstel zien

Reacties

In de aanloop naar het thuisduel met Swansea City sprak Arsène Wenger nog uit dat Arsenal volgend seizoen om de titel mee gaat doen, na het duel had hij het over 'een frustrerende avond'. Omdat de Londenaren een groot overwicht niet in de score konden uitdrukken, bleek de late goal van Bafetimbi Gomis voldoende voor een zege van de Welshmen: 0-1.

Gefrustreerde Wenger wil tegen Man Utd herstel zien

Die verliespartij was een flinke streep door de rekening van de Franse manager. In aanloop naar het duel van maandag had zijn ploeg immers in de laatste tien competitieduels maar twee punten laten liggen: 0-0 tegen Chelsea.

Des te zuurder was het dat Swansea uiterst effectief was. De goal was slechts een van de drie Welshe doelpogingen, maar bleek dus wel drie punten op te leveren. 'Dit was zo'n wedstrijd die je negentien van de twintig keer wint', mopperde Wenger na afloop in de Britse pers. 'En uitgerekend nu niet.'

Hoewel Wenger oordeelde dat de afronding van zijn ploeg te wensen over liet, hekelde hij ook het spel van de bezoekers. 'Zij weigerden er een wedstrijd van te maken en speelden heel defensief. Helaas hebben wij dat niet kunnen doorbreken.'

Winnend trainer Garry Monk reageerde na afloop geprikkeld op de kritiek van Wenger, maar wilde er maar weinig woorden aan vuil maken. 'Het is jammer dat hij het zo ziet. Als wij hier waren gekomen en overal één-op-één waren gaan spelen, had een ploeg met zoveel kwaliteit dat afgestraft', aldus de Swansea-coach, die met zijn ploeg nog mag hopen op een Europa League-ticket.

Van Gaal
Arsenal wacht zondag alweer de kans om revanche te nemen, maar gemakkelijk zal dat niet worden. De huidige nummer drie treft dan het Manchester United van manager Louis van Gaal, dat met een duel meer gespeeld twee punten achterstand heeft op de Londenaren.

Het belang is evident, volgens Wenger. 'Het is zó belangrijk om in de topdrie te eindigen', doelt hij op de directe kwalificatie voor de Champions League die daarmee gepaard gaat. Als dat Wenger lukt, zou het voor de achttiende keer op rij zijn dat Arsenal zich plaatst voor de groepsfase. Al die keren was dat onder leiding van de Fransman, die sinds 1996 de scepter zwaait bij The Gunners. Behalve het uitduel met Man Utd treft Arsenal nog Sunderland (van Dick Advocaat) en West Bromwich Albion in eigen huis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.