Geflirt Sampaoli en Argentinië bereikt hoogtepunt: 'Kan niet weigeren'

Reacties

Voor een andere club vertrekt Jorge Sampaoli niet, maar als Argentinië aanklopt met het aanbod om bondscoach te worden, dan kan de trainer van Sevilla niet weigeren. In de Spaanse media gonst het gerucht al maanden, Sampaoli zelf stookt het vuurtje nu wat op.

Geflirt Sampaoli en Argentinië bereikt hoogtepunt: 'Kan niet weigeren'

Argentinië is sinds vorige maand op zoek naar een nieuwe bondscoach, aangezien Edgardo Bauza toen werd ontslagen. Sevilla werd gek van het openlijke geflirt van de Argentijnse voetbalbond met Sampaoli en stuurde een boze brief naar de bond. Nu is het de trainer zelf die zijn interesse om bondscoach te worden niet onder stoelen of banken schuift.

'Het was voor mij vroeger al een droom om mijn nationale elftal te managen', zegt de Argentijn in de Spaanse pers. 'Mijn land heeft duidelijke intenties, ze willen mij een baan aanbieden. Ik vertrek hier alleen om bondscoach van mijn land te worden, het is een aanbod dat ik simpelweg niet kan weigeren.'

Aan het begin van het huidige seizoen benaderde de Argentijnse bond Sampaoli ook al, maar toen begon de trainer net aan zijn klus bij Sevilla. Nu het einde van het seizoen nadert, Sevilla is met één duel te gaan al zeker van de vierde plek in La Liga, lijkt het een kwestie van tijd voordat Sampaoli aan de slag gaat als bondscoach.

De 57-jarige trainer was voor zijn klus in Spanje jarenlang de eindverantwoordelijke van het Chileense nationale elftal. Met Chili won hij de strijd om de Copa América in 2015.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.