Het moordende schema van Feyenoord liegt er niet om, maar van vermoeidheid lijkt bij Lutsharel Geertruida geen sprake. De verdediger nam zondag op bezoek bij Fortuna Sittard de eerste twee treffers voor zijn rekening.

Fortuna Sittard
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Geertruida staat niet te boek als een doelpuntenmachine. Toch was het de jeugdinternational die Feyenoord na mistasten van doelman Yanick van Osch vroeg op voorsprong kopte. Halverwege de eerste helft verdubbelde Geertruida de score door op aangeven van Reiss Nelson beheerst binnen te schieten.

Met zijn dubbelslag trad Geertruida in de voetsporen van Robin van Persie. RvP was in maart 2018 de laatste Feyenoorder die twee doelpunten maakte in de eerste 25 minuten van een Eredivisie-wedstrijd. Van Persie had daar tijdens de 3-4 uitzege op PEC Zwolle slechts vijftien minuten voor nodig.