media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Geen zege City na twintig thuisoverwinningen op rij

Geen zege City na twintig thuisoverwinningen op rij

Manchester City redde in een spectaculaire slotfase tegen Sunderland nog een punt. De 3-3 betekende wel dat de formatie van manager Roberto Mancini voor het eerst dit seizoen niet won in eigen stadion.

Manchester City zegevierde in twintig thuiswedstrijden in de Premier League op rij: vijf vorig seizoen en vijftien dit seizoen. In de zestiende wedstrijd leek de eerste nederlaag aanstaande aangezien Sunderland vijf minuten voor tijd nog met 3-1 leidde.

De laatste keer dat Manchester City in het eigen stadion niet won, was op 27 februari 2011. Fulham hield de thuisclub toen op 1-1. De laatste nederlaag op eigen veld dateert van 20 december 2010. Everton zegevierde die dag met 1-2.

Dat Manchester City drie treffers tegen kreeg in een competitiewedstrijd was dit seizoen ook nog niet gebeurd. Tottenham Hotspur was zelfs de enige tegenstander die twee keer scoorde. Arsenal was de laatste club die drie keer scoorde in een uitbeurt bij City: op 24 oktober 2010 won de Londense formatie met 0-3 bij City.

Foto: VI Images

Laatste nieuws