Geen WK-revanche Uruguay ondanks fraaie knal Suarez

Uruguay heeft donderdagnacht geen revanche kunnen nemen op Costa Rica voor de 3-1 nederlaag van afgelopen zomer tijdens het WK. Ditmaal was de verrassende kwartfinalist door een late gelijkmaker (3-3) na penalty's te sterk voor de Albiceleste, voor wie Luis Suarez trefzeker was.

Suarez scoorde sinds het aflopen van zijn schorsing nog niet voor Barcelona, maar maakte tijdens het oefenduel in het Estádio Centenário in Montevideo alweer zijn derde treffer van het seizoen voor Uruguay. Uit een voorzet van Cristian Rodríguez schoot de 27-jarige aanvaller overtuigend raak. Eerder had de ex-Ajacied in het oefenduel met Oman al twee keer gescoord.

Met zijn schitterende knal bracht Suarez zijn land op gelijke hoogte (1-1), nadat Álvaro Saborío vlak voor rust een fluwelen voorzet van Bryan Ruiz tegen de touwen had gekopt. De ex-speler van FC Twente zette Costa Rica één minuut na de goal van Suarez opnieuw op voorsprong, maar nadat Uruguay zich via José María Giménez en Edinson Cavani had teruggeknokt leek een nieuwe Costa Ricaanse zege uit te blijven.

Omdat Johan Venegas in de eerste minuut van de blessuretijd toch nog voor 3-3 zorgde, bleef de Uruguayaanse revanche voor de 3-1 nederlaag van afgelopen zomer uit. Nadat er penalty's waren genomen kwamen de Midden-Amerikanen zelfs nog als winnaar uit de bus (6-7) in het spectaculaire oefenduel.