Geen voorkeursbehandeling Jong Feyenoord

Reacties

Terwijl het op het veld goed gaat met Feyenoord, zijn er buiten de lijnen een aantal lastige dossiers op te lossen. Eén daarvan is de status van Jong Feyenoord.

Geen voorkeursbehandeling Jong Feyenoord

Tot nog toe weigerden de Rotterdammers in tegenstelling tot Ajax en PSV de beloften in te laten stromen in de nieuwe piramide van de KNVB.

Inmiddels wordt bij Feyenoord toch over die optie nagedacht. 'Maar als we het doen dan gaan we niet in de derde divisie instromen. Dan willen we dat op een bepaald niveau doen', verklaarde Feyenoord-directeur Martin van Geel vorige week.

Feyenoord hoeft echter niet te rekenen op een voorkeursbehandeling van de KNVB. 'We hadden graag gezien dat Feyenoord het beloftenteam vanaf het begin had ingeschreven in de nieuwe competitie', reageert Koen Adriaanse, woordvoerder van de KNVB. 'Daarmee had de club wellicht nu in de Jupiler League of tweede divisie kunnen uitkomen. We hebben geen officieel geluid gehoord dat Feyenoord nu wel de tijd rijp acht om deel te nemen. De regels schrijven voor dat je bij een nieuwe inschrijving onderaan de competitie moet starten. De KNVB kan niet zomaar een team hoger inschrijven. Dat kan alleen in overleg met betrokken betaald voetbal- en amateurclubs.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.