'Geen optimale situatie' zorgt nog niet voor afgelasting ADO

De KNVB geeft toe dat de omstandigheden woensdag tijdens het duel tussen ADO Den Haag en Vitesse (2-1) niet optimaal waren. De voetbalbond heeft een professionele inspectie gestuurd naar Den Haag om het veld te laten controleren voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen van zaterdag.

'Geen optimale situatie' zorgt nog niet voor afgelasting ADO

Daags voor de wedstrijd werd het veld goedgekeurd, hoewel de slechte staat van de grasmat woensdag duidelijk zichtbaar was. 'Het ligt simpel, want een paar dagen voor het duel is de grasmat goedgekeurd', vertelt een KNVB-woordvoerder aan Voetbal International. 'Er zijn drie factoren: is er gevaar voor de spelers of officials? Kan de bal rollen? En is het veld egaal?'

Al die drie de factoren leken woensdagavond niet aanwezig, maar toch vond het duel doorgang. Scheidsrechter Eric Braamhaar gaf goedkeuring. 'Er was inderdaad geen sprake van een optimale situatie', geeft de voetbalbond toe.

Vooralsnog gaat de wedstrijd tegen SC Heerenveen door. De voetbalbond neemt vrijdag na de professionele inspectie een beslissing over de doorgang. Heerenveen stapte al naar de KNVB om de zorgen over de beroerde staat van het veld te uiten. (Joost Hofman)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen