'Geen energie gebruiken voor zinloze controverses'

Reacties

Randzaken moeten in de ogen van de Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli niet de aandacht wegnemen van waar het echt om draait: De Squadra Azzurra en het WK.

'Geen energie gebruiken voor zinloze controverses'

'Onze energie moeten we gebruiken voor de ploeg en het project WK en niet voor zinloze controverses', stelde Prandelli. 'Ik voel me nu al doodop.' De bondscoach refereerde daarbij aan enkele heikele kwesties in de aanloop naar het oefenduel met Spanje.

Zo mopperde Juventus over het oproepen van Giorgio Chielini zonder het bekijken van diens fitheid. Bovendien werden er vraagtekens gezet bij de gedragscode voor de Italiaanse ploeg. Prandelli haalde die aan als reden voor het schrappen van Daniele De Rossi. De middenvelder van AS Roma werd voor drie duels geschorst na het slaan van Mauro Icardi.

'Of de gedragscode ook nog geldt op de laatste speeldag? Ik vraag me af of topspelers dat risico willen nemen met zo'n domme actie', was de reactie van de Italiaanse bondscoach.

De vriendschappelijke interland tegen Spanje is een goede test. 'Ze zijn wereld- en Europees kampioen. Dus we lopen een risico, maar deze wedstrijden kunnen ook een boost geven', aldus Prandelli, die kan zien welke internationals onder druk presteren. 'In moeilijke momenten onderscheiden de echt goede zich.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.