Geen EK-finale voor Kuipers: 'Teleurstelling overheerst'

Reacties

Voor Team Kuipers zit het EK in Frankrijk er al op. Björn Kuipers en zijn assistenten zijn door de UEFA na twee groepswedstrijden en een duel in de kwartfinale naar huis gestuurd, meldt de KNVB.

Geen EK-finale voor Kuipers: 'Teleurstelling overheerst'

Kuipers had in Frankrijk de leiding over de groepswedstrijden Duitsland – Polen (0-0) en Kroatië – Spanje (2-1). Zondagavond floot hij de kwartfinale tussen Frankrijk en IJsland, waarin Les Bleus met 5-2 te sterk bleken voor de stuntploeg. Het bleek zijn laatste optreden van het EK.

'Dit is balen', zegt Kuipers, die ook in actie kwam als vierde official bij de openingswedstrijd Frankrijk - Roemenië (2-1) en het groepsduel tussen Duitsland en Slowakije (3-0), in een persbericht van de KNVB. 'We hadden het doel om de finale te leiden, en dat is helaas niet gelukt. De trots over onze prestaties op dit EK komt misschien op een later moment. Nu overheerst vooral de teleurstelling.'

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de Nederlandse voetbalbond, stelt al wel trots te zijn op de prestaties van Kuipers en Sander van Roekel, Erwin Zeinstra, Pol van Boekel en Richard Liesveld. 'Zij waren de Nederlandse vertegenwoordiging op het EK en hebben drie wedstrijden in goede banen geleid. Net als voetballers willen scheidsrechters maar een ding, en dat is de finale halen. Maar Team Kuipers kan terugkijken op een uitstekend toernooi.'

De Italiaanse toparbiter Nicola Rizzoli heeft de leiding over de halve finale tussen Duitsland en Frankrijk, terwijl collega-scheidsrechter Jonas Eriksson is aangesteld voor het duel tussen Portugal en Wales. Zo lijkt Mark Clattenburg de meest voor de hand liggende kandidaat voor het fluiten van de EK-finale. Het grootste gevaar voor de 41-jarige Engelsman lijkt het nationale elftal van Wales te vormen. Als de Welshmen in de halve finale winnen van Portugal, is het onwaarschijnlijk dat hij de finale mag fluiten. Dan komt de Hongaar Viktor Kassai in beeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.