'Geen Chelsea-contract, dus overgeslagen bij Vitesse'

Reacties

Abiola Dauda heeft een opvallende verklaring voor zijn gebrek aan speeltijd in Arnhem. Volgens de voormalig Vitesse-aanvaller kwam hij niet gauw in het veld omdat hij geen contract had bij Chelsea.

'Geen Chelsea-contract, dus overgeslagen bij Vitesse'

'Ik heb geen idee wat er gebeurd is, maar opeens zat ik niet meer bij het team. De relatie tussen Vitesse en Chelsea heeft er misschien iets mee te maken', suggereert Dauda tegenover het Griekse Contra. 'Vaak komen er spelers van Chelsea naar Vitesse omdat ze minuten moeten maken. Ik had geen contract bij Chelsea, dus werd ik overgeslagen.'

Naar eigen zeggen is de 29-jarige Nigeriaan daarnaast nooit verteld waarom hij de laatste optie was in de aanval. 'Ik heb wel aangegeven dat ik ongelukkig was op de bank, maar dan nog kwam iemand over van Chelsea.'

Vitesse nam Dauda in de zomer van 2014 over van Rode Ster Belgrado. In zijn eerste jaar in Arnhem kwam hij tot zes Eredivisie-treffers in zestien optredens. Het jaar daarna kwam de aanvaller niet verder dan slechts zes competitieduels voor Vitesse. De club besloot hem in de winter te verhuren aan het Schotse Heart of Midlothian FC.

Sinds zijn terugkeer bij Vitesse afgelopen zomer kwam Dauda niet meer in de plannen van Vitesse-trainer Henk Fraser voor. Afgelopen winter verkaste hij naar Atromitos, de huidige nummer acht van de Griekse Super League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.