Geen angst bij PEC voor FC Twente-scenario

Reacties

De naam PEC Zwolle komt geregeld voorbij in de berichtgeving over de crisis bij FC Twente. Maar de Overijsselse club acht een vergelijking niet aan de orde.

Geen angst bij PEC voor FC Twente-scenario

PEC Zwolle zit in de Categorie I van de (financiële) zorgenkindjes met een opgelopen schuld, maar heeft tegelijkertijd ambities uitgesproken met onder andere een groter stadion. Een parallel met FC Twente tekent zich af. De Enschedese club verkeert in grote problemen door te grote ambities die financieel niet waren afgedekt.

'Maar een vergelijking met FC Twente is niet aan de orde. Als ik de verhalen in de media mag geloven hebben ze daar een schuld van tachtig miljoen, tweehonderd procent van de begroting', aldus directeur/voorzitter Adriaan Visser tegen Voetbal International.

'Bij ons praat je over pakweg twintig procent. We zijn de afgelopen jaren slordig geweest in de huishouding, dat geven we toe, maar we maken nu wel weer goede stappen om de boel weer op de rit te krijgen', zegt Visser.

PEC wil in 2017 in een verbouwd stadion met een capaciteit voor 15.500 duizend toeschouwers spelen (nu 12.500). Echter niet ten koste van alles, zegt Visser. 'Wij gaan absoluut geen onverantwoorde risico's nemen. Onze ambitie is een duurzame middenmoter in de Eredivisie worden, een opleidingsclub met een breed maatschappelijk draagvlak. In dat proces willen we zo eerlijk mogelijk en transparant te werk gaan. De noodzaak daarvan hebben de gebeurtenissen bij FC Twente wel aangetoond.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.