Geëmotioneerde Traoré belangrijk voor Lyon: 'Wist het weer op te pakken'

Olympique Lyon schakelde donderdagavond Everton uit in de Europa League na een 3-0 winst in Frankrijk en met goals van Memphis Depay en Bertrand Traoré kende het duel een Eredivisie-tintje. Voor laatstgenoemde was het een emotionele avond.

De voormalig speler van Vitesse en Ajax zorgde twintig minuten voor tijd voor de openingsgoal en kon zijn emoties niet bedwingen na de 1-0. Op de site van de UEFA geeft de aanvaller uit Burkina Faso tekst en uitleg. 'Het was een rare wedstrijd voor mij, omdat ik woensdag vernam dat mijn oom is overleden. Ik was erg close met hem. Ik was er kapot van, maar wist het weer op te pakken en scoorde.' Na zijn doelpunt werd Traoré naar de kant gehaald.

Door de overwinning is Lyon zo goed als zeker van overwintering in Europa. Traoré: 'We wisten dat dit een belangrijke wedstrijd was voor ons zelfvertrouwen en onze kansen op kwalificatie voor de knock-outfase. Ik denk dat we goed met de druk om zijn gegaan.'

Memphis
Het slotakkoord in het Stade des Lumières was voor Memphis, die enkele minuten voor tijd de 3-0 binnen kopte (zie video onder). 'We speelden een goede wedstrijd, waarin we geduldig moesten zijn. Everton verdedigde goed en gaf weinig ruimte weg. Na een moeilijke eerste helft braken we door de defensie heen en creëerden we meer kansen. Deze overwinning zorgde voor een geweldige sfeer in de kleedkamer.'