Gebroken oogkas schakelt Reinartz drie maanden uit

Reacties

Stefan Reinartz kan drie maanden niet in actie komen voor Bayer Leverkusen. De 25-jarige middenvelder liep zaterdagavond in het thuisduel met Schalke 04 (1-0) een gebroken oogkas op.

Gebroken oogkas schakelt Reinartz drie maanden uit

Reinartz kreeg tijdens een kopduel een elleboog in zijn gezicht. Tegenstander Marco Höger raakte de controleur van Die Werkself dusdanig hard dat die de wedstrijd na 25 moest staken en meteen naar een naburig ziekenhuis afreisde voor onderzoek. Komende woensdag volgt een operatie. De 25-jarige dader kwam er genadig vanaf met een gele kaart.

Leverkusen-trainer Roger Schmidt zag in de overtreding van de Schalke-middenvelder een grensgeval. 'Ik wil Höger niet beschuldigen van opzet, maar wat er gebeurde was redelijk bizar', aldus Schmidt. 'Daar had een andere beslissing ook op zijn plaats kunnen zijn.'

Het bewuste kopduel waarin Marco Höger de rechteroogkas van Stefan Reinartz brak.
Het bewuste kopduel waarin Marco Höger de rechteroogkas van Stefan Reinartz brak.

Daarmee suggereerde Schmidt dus dat scheidsrechter Manuel Gräfe ook een róde kaart had kunnen trekken. Zeker omdat in de slotfase Tin Jedvaj, de vervanger van Reinartz, wél rood kreeg voor een grove tackle op Jan Kirchhoff. In de ogen van Schmidt is er met twee maten gemeten. 'Nu had je het in beide gevallen met een donkergele kaart moeten afdoen.'

Het langdurige wegvallen van Reinartz zadelt Leverkusen wel op met een personeel probleem, want de 1 meter 89 lange controleur is als extra slot vóór de verdediging van Die Werkself een belangrijke pion. Aanvoerder Simon Rolfes kan er ook uit de voeten, maar staat al vrijwel het gehele seizoen aan de kant met een spierscheuring.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.