Gebroeders Seuntjens op dreef bij hervatting Jupiler League

De gebroeders Ralf (26) en Mats (23) Seuntjens zijn de winterstop uitstekend doorgekomen. De oudste van de twee bezorgde VVV-Venlo met drie goals een forse overwinning op Almere City FC, terwijl zijn jongere broer NAC Breda bij de hand nam op bezoek bij FC Volendam.

FC Volendam - NAC Breda 1-2
NAC Breda, de nummer drie van de ranglijst, kon de druk op koploper Sparta Rotterdam - dat zelf niet in actie kwam - weer wat opvoeren en deed dat ook in het uitduel met de Volendammers. De Noord-Hollandse nummer vijf had met name veel moeite met rechtervleugelaanvaller Mats Seuntjens.

De 23-jarige speler van de Bredanaars eiste bij afwezigheid van aanvoerder en clubtopscorer Sjoerd Ars alle aandacht voor zich op, door na 28 minuten de score te openen met een fraai schot in de rechterbenedenhoek en tien minuten later de 0-2 van Joey Suk voor te bereiden. Hij onderschepte een uittrap van doelman Hobie Verhulst, legde af op Dustley Mulder en diens voorzet werd met een halve omhaal binnengewerkt door Suk. De thuisploeg deed pas in de negentigste minuut iets terug, maar de rake kopbal van Dylan Mertens kwam te laat voor Het Andere Oranje: 1-2.

NAC Breda-aanvaller Mats Seuntjens opende de score tegen FC Volendam met een schot in de rechterbenedenhoek.

VVV-Venlo - Almere City FC 4-0
Van enige vorm van spanning was na 45 minuten al geen sprake meer. De bezoekers moesten na twintig minuten al verder met tien man, doordat verdediger Kaj Ramsteijn een rode kaart kreeg voor een overtreding in zijn eigen strafschopgebied, en zagen de Limburgse thuisploeg daarna voor rust al uitlopen naar een 4-0 eindstand. Die kreeg gestalte door Ralf Seuntjens. De deze zomer van Telstar overgekomen spits zag Torino Hunte al in de achtste minuut de 1-0 maken met een afstandsschot en nam daarna de overige drie doelpunten voor zijn rekening.

De 2-0 viel nog uit een open spelsituatie, maar de overige twee goals kwamen tot stand uit een strafschop. Seuntjens strafte het foutje van Ramsteijn genadeloos af, waar hij dat vijf minuten later opnieuw deed toen Gaston Salasiwa een penalty veroorzaakte. Met die productie krikte hij zijn seizoenstotaal op naar achttien goals in negentien wedstrijden, waarmee hij alleen aan kop gaat op de ranglijst van de topscorers. Door de forse winstpartij - de zesde zege op rij - komt VVV met een wedstrijd meer gespeeld nu op twee punten van Sparta. Kersvers Almere City-trainer Jack de Gier begint zijn klus met een nederlaag en daardoor blijft de club hekkensluiter.

VVV-Venlo-aanvaller Ralf Seuntjes tekende voor een zuivere hattrick in de eerste helft van het duel met Almere City FC.

Go Ahead Eagles - Jong PSV 1-2
De winterstop heeft Go Ahead Eagles nog geen goed gedaan. De degradant bleef de laatste zes wedstrijden voor de jaarwisseling zonder zege en was ook bij de hervatting van de competitie weinig fortuinlijk. In eigen huis ging de nummer zes van de ranglijst onderuit tegen de beloften van PSV. Leon de Kogel zette de Deventenaren met zijn vijftiende treffer van het seizoen nog wel op voorsprong, maar die goal deed Steven Bergwijn nog voor rust teniet. Een doelpunt van Rai Vloet in de 58ste minuut bezorgde de bezoekers uit Eindhoven de zege.

FC Eindhoven - FC Dordrecht 1-1
FC Dordrecht moest het in Eindhoven stellen zonder trainer Harry van den Ham, die afwezig was wegens gezondheidsproblemen, maar met assistent Gérard de Nooijer als eindverantwoordelijke was de start voortvarend. Jeffry Fortes opende de score na ruim een kwartier voor De Schapenkoppen, maar na ruim een uur spelen kwam de gedeelde nummer drie via Anil Koç terug tot 1-1. Daar bleef het bij, waardoor FC Eindhoven VVV-Venlo en NAC Breda verder uit zag lopen.