Gazzaev: 'Drenthe dient aan functionele fitheid te winnen'

Het debuut van Royston Drenthe voor Alania Vladikavkaz laat nog even op zich wachten. Trainer Valeri Gazzaev wil dat de enkelvoudige Oranje-international fit genoeg is.

Gazzaev: 'Drenthe dient aan functionele fitheid te winnen'

Na een half jaar zonder club verbond Drenthe zich afgelopen weekend voor drieënhalf jaar aan Alania. De linkspoot meldde zich in het Turkse Belek voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Het bleek te kort dag om maandag in het oefenduel met het Servische FK Donji Srem (3-0 winst) zijn eerste minuten in Russische dienst te maken.

'Royston is pas net bij het team', gaf Gazzaev uitleg over het ontbreken van Drenthe. 'Hij kan geweldig voetballen, maar moet aan functionele fitheid winnen. Het is duidelijk dat hij een bepaald niveau en klasse heeft, maar hij is pas op 2 februari begonnen. Hij is zeker klaar bij de start van het seizoen.'

De Russische competitie begint op 10 maart aan de tweede seizoenshelft. Nummer voorlaatst Alania Vladikavkaz wacht een thuiswedstrijd tegen FK Rostov. Giorgi Chanturia staat dan mogelijk in de spits. De Vitesse-huurling vervulde tegen FK Donji Srem die rol en scoorde een van de drie treffers.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen