Gattuso moet Palermo weer terugbrengen naar Serie A

Gennaro Gattuso is de nieuwe trainer van Palermo. De Italiaan liet eerder deze maand zijn contract bij het Zwitserse FC Sion ontbinden en tekende woensdagmiddag een eenjarig contract bij de club uit de Italiaanse Serie B met een optie voor een tweede seizoen.

Gattuso moet Palermo weer terugbrengen naar Serie A

Met het binnenhalen van de 35-jarige Gattuso hoopt de club op korte termijn op een terugkeer naar de Serie A. Vorig seizoen eindigde Palermo op de achttiende plaats in de Serie A, waardoor de degradatie naar het tweede niveau een feit was.

Om op het Palermo-aanbod in te kunnen gaan moest het doorlopende contract van Gattuso bij FC Sion worden ontbonden. Daartoe heeft de gewezen middenvelder van AC Milan met succes onderhandeld met de leiding van de Zwitserse club. Na zijn kortstondige periode als trainer bij Sion staat Gattuso voor zijn tweede klus als trainer.

Gattuso werd in februari van dit jaar aangesteld als nieuwe trainer van FC Sion nadat president Christian Constantin Victor Muñoz ontsloeg vanwege de slechte resultaten. De aanstelling van de ervaren controleur bleek ook geen succes. Van de tien duels onder zijn hoede werden er slechts twee gewonnen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen