Dingsdag en Gattuso moeten bij Sion wijken voor jeugd

Gennaro Gattuso is bij FC Sion met nog vijf competitieduels te spelen ontheven uit zijn functie van hoofdtrainer. Verdediger Michael Dingsdag is als een van de zes spelers voor de rest van het seizoen uit de selectie gezet.

Dingsdag en Gattuso moeten bij Sion wijken voor jeugd

'De club heeft besloten om voor de resterende wedstrijden te kiezen voor talenten uit de Onder-21', reageert de voormalig Vitesse- en SC Heerenveen-speler tegenover Voetbal International. 'Ik ben komende zomer transfervrij en vrij om te gaan waar ik wil. FC Sion heeft besloten om nú al met andere spelers verder te gaan.'

Tot de 5-0 nederlaag bij FC Sankt-Gallen van afgelopen zaterdag was Dingsdag bijna drie volledige seizoenen basisspeler in Sion. Gattuso nam in februari nog van dit jaar nog het stokje over van Victor Munoz. Ook de assistenten van de AC Milan-icoon zijn door Christian Constantin, de grote baas van FC Sion, uit hun functie ontheven.

'Of ik teleurgesteld ben?', herhaalt Dingsdag de vraag. 'Zelfs de aanvoerder, Arnaud Bühler, is uit de selectie gezet. Het liefst had ik me tot en met de laatste wedstrijd voor FC Sion ingezet. Maar het is hun keuze... De club heeft enige tijd terug aangegeven te willen praten over een nieuw contract. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het beter is om de laatste jaren van mijn loopbaan te voetballen bij een club waar het iets rustiger is...'

De resultaten onder Gattuso spraken niet in het voordeel van de Italiaan. In de elf competitiewedstrijden onder Gattuso pakte Sion slechts tien punten. De middenvelder is de vijfde coach die dit seizoen ontslagen is bij de Zwitserse club.

De 34-jarige Italiaan wordt opgevolgd door Michael Decastel, die tot voor kort trainer van het tweede elftal was. Volgens het persbericht maakt Gattuso, die momenteel geblesseerd is, het seizoen wel af als speler. Na dit seizoen wil de excentrieke middenvelder zich permanent gaan focussen op zijn carrière als trainer. (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen