Garcia nieuwe trainer Rekik bij Olympique Marseille

Reacties

Olympique Marseille heeft Rudi Garcia gepresenteerd als nieuwe trainer. De 52-jarige Fransman zat zonder baan na zijn vertrek bij AS Roma in januari en tekent een driejarig contract in Marseille.

Garcia nieuwe trainer Rekik bij Olympique Marseille

Marseille maakte vorig seizoen een rampjaar door. De Franse topclub begon dat seizoen met Marcelo Bielsa als trainer, maar hij stapte na één speelronde al op. Zijn opvolger Míchel werd door L'OM vervolgens in april de laan uit gestuurd wegens de tegenvallende resultaten. Marseille eindigde het seizoen op een beschamende dertiende plaats op de ranglijst. Deze jaargang gaat het met een twaalfde plaats na negen duels niet veel beter.

Garcia moet die negatieve tendens gaan omdraaien. De trainer heeft al enige ervaring in Frankrijk, eerder was hij namelijk al werkzaam bij Saint-Étienne, Dijon, Le Mans en Lille, waar hij in 2011 de dubbel won. Van 2013 tot januari 2016 had hij de leiding in Rome, waarna hij werd opgevolgd door Luciano Spalletti. Garcia werd door de Romeinse club op non-actief gesteld, maar zijn contract liep nog door. Die verbintenis werd donderdag definitief ontbonden, waardoor de weg naar Marseille vrij was.

In Marseille krijgt Garcia te maken met Karim Rekik. De Nederlandse verdediger maakte na een huurperiode bij PSV in de zomer van 2015 de overstap van Manchester City naar Marseille. De eerste wedstrijd voor Garcia bij Marseille is meteen een heel speciale. Aanstaande zondag (20.45 uur) staat Le Classique tegen Paris Saint-Germain op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.