Garcia en Redknapp vermaken, Bayern naar de paus

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Garcia en Redknapp vermaken, Bayern naar de paus

• Voor de spelers van Bayern München wacht na het Champions League-duel van dinsdag bij AS Roma een bijzondere ontmoeting. Arjen Robben & co gaan dan op bezoek bij niemand minder dan de paus. 'We zullen hem helaas pas na de wedstrijd zien, anders hadden we nog om wat extra steun kunnen vragen', aldus doelman Manuel Neuer.

• Trainers en persconferenties. Het is niet altijd even vermakelijk, maar Queens Park Rangers-trainer Harry Redknapp kreeg onbedoeld de lachers op zijn hand na een nogal geïrriteerde reactie na de sensationele 2-3 nederlaag tegen Liverpool. Dat het ook anders kan bewees AS Roma-trainer Rudi Garcia, die zijn ergernis over het geflits van het journaille omzette in een kortstondige carrièreswitch.

• Als veertigvoudig Oostenrijks international en voormalig voetballer van onder meer Wigan Athletic, West Bromwich Albion en HSV moet je toch redelijk wat salaris bij elkaar gespeeld hebben. Voor Paul Scharner kwam er een andere mogelijkheid om geld te verdienen. De inmiddels gestopte verdediger maakte zijn opwachting in het Oostenrijkse Weekend Miljonairs. Het geldbedrag dat hij gewonnen heeft, is overigens nog niet bekend.

• Arsenal-spits Lukas Podolski werd maandag door Britse pers in verband gebracht met een overstap naar aartsrivaal Tottenham Hotspur. Prachtig voer voor speculatie, maar Podolski maakte hoogstpersoonlijk echter snel een einde aan de geruchten.

• Wat kun je het beste doen bij een 4-1 achterstand? Op die vraag zijn er voldoende antwoorden te verzinnen, maar de oplossing van de Peruviaanse club Defensor Bolivar is een wel heel bijzondere. Op het moment dat Bolivar tegen Defensor La Bocana al met negen spelers stond na twee rode kaarten, simuleerden vijf spelers een blessure. Er bleven zodoende te weinig spelers over om verder te voetballen en de scheidsrechter staakte het duel. De Peruviaanse bond reageerde furieus op de massa-schwalbe en is van plan stevige maatregelen te nemen tegen Bolivar.

• Sinds de entree van Marcelo Bielsa als trainer gaat het crescendo bij Olympique Marseille, dat met 25 punten uit tien duels stijf bovenaan staat in de Ligue 1. De succescoach werd daags na de overwinning van Marseille op Toulouse (2-0) gespot bij de McDonald's. Een happy meal, wellicht?

• Dankzij Alexander Büttner was het vorig seizoen bij Manchester United verboden om patat te eten. Dat onthult Rio Ferdinand in zijn biografie. Volgens de huidige verdediger van Queens Park Rangers vond toenmalig manager David Moyes het onbestaanbaar dat Büttner op de avond voor een wedstrijd een flink bord patat wegwerkte, terwijl hij al een paar pondjes te zwaar was. Veel schoten Moyes en Büttner niet op met het patatverbod, want de manager werd in het voorjaar ontslagen en Büttner vertrok in de zomer naar Dinamo Moskou.

'Dat kwam niet doordat ik op de fiets ook zo snel ben, maar omdat ik denk ik nog niet genoeg heb laten zien.'
• Vorige week kreeg Ryo Miyaichi een fiets, maar tijdens zijn eerste ritjes werd hij door niemand staande gehouden voor een foto of handtekening. (TwenteSport)

Club Brugge krijgt donderdag in de groepsfase van de Europa League bezoek van FC Kopenhagen, maar roept de supporters op een creatieve manier op om niet bang te zijn voor de Denen.

'Ik denk niet dat hij het vervelend vindt als ik zeg dat hij een van die spelers is die tijdens de training vaak volkomen nutteloos zijn.'
• Die kan Sergio Agüero in zijn zak steken. Joe Hart, zijn ploeggenoot bij Manchester City, is niet onder de indruk van de Argentijn tijdens de training. Maar is dat wel nodig? Zaterdag scoorde Agüero vier keer tegen Tottenham Hotspur. Al moet gezegd worden dat hij ook een strafschop miste.

• Tijdens de 3-1 zege op bezoek bij Motherwell vierde Gary Harkins de 0-2 van Dundee United op bijzondere wijze. Samen met Jim McAllister bracht hij een hommage aan WWE-superster Randy Orton.

'Hij had kort daarvoor een kans verprutst, dus ik plaagde hem "Je hebt helemaal geen rechtervoet." Dat zeg ik ook altijd tijdens de training.'
• Toen Franck Ribéry zaterdag in het veld kwam voor Arjen Robben tijdens de 6-0 zege op Werder Bremen kon de Fransman het niet laten om zijn ploeggenoot te dollen.

'Ik vind dat we alles moeten terugbetalen en ga persoonlijk bij alle spelers langs.'
• Sunderland ging zaterdag met 8-0 onderuit bij Southampton en als het aan doelman Vito Mannone ligt, krijgen alle 2.500 meegereisde supporters hun geld terug. Een prima actie natuurlijk van de Italiaan, maar misschien had hij beter wat ballen kunnen tegenhouden? Southampton-manager Ronald Koeman genoot zichtbaar van de monsterzege van The Saints.

'Ik ben vanaf het eerste moment dat ik hem ontmoette een groot fan.'
• Zaterdag leidde Elvis Manu Feyenoord thuis naar een 2-1 overwinning op Heracles Almelo en de doorbraak van de aanvaller komt voor Jon Dahl Tomasson niet als een verrassing. ALs assistent-trainer van Excelsior maakte de Deen al kennis met Manu, die volgens hem een grote toekomst wacht. (AD)

• Hij is al 41 jaar, maar Rogério Ceni kan het nog steeds. De doelman van São Paulo, die aan het einde van dit kalenderjaar een punt zet achter zijn carrière, maakte afgelopen weekend tijdens de 2-1 thuiszege op Bahia alweer zijn 123ste doelpunt uit zijn loopbaan. Er zijn genoeg spitsen die die cijfers niet kunnen overleggen...

'Nee, ik ben niet bang. Natuurlijk, het is wel Messi, de beste voetballer ter wereld, en daar moet je respect voor hebben. Maar geen ontzag. "O, het is Messi!" Dat heb ik helemaal niet.'
• Lionel Messi krijgt dinsdagavond tijdens het thuisduel met Ajax in Groep F van de Champions League te maken met Joël Veltman, maar de verdediger vreest de confrontatie met de Barcelona-aanvaller totaal niet. (De Telegraaf)

'Onder de wedstrijd heeft hij nog wel een paar keer gevraagd naar de hoofdstad van San Marino.'
• Aan het woord is Bart Vriends, die met zijn topografische kennis een ware hit werd op internet. Ook scheidsrechter Serdar Gözübüyük had het filmpje gezien, want voor de IJsselderby tegen PEC Zwolle (3-2) vroeg hij de verdediger van Go Ahead Eagles naar de hoofdstad van San Marino. 'Ik wist het echt niet, dus ik had geen idee wat voor antwoord ik moest geven', reageerde de maker van het derde doelpunt van Go Ahead na de wedstrijd. Het juiste antwoord is overigens San Marino Citta, niet zo moeilijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.