Galásek niet, Rosales wel, Alex vraagteken

Ajax en PSV kunnen met vrijwel een geheel fitte selectie toeleven naar de klassieker zondag in Eindhoven. Ronald Koeman mist eigenlijk alleen zijn steunpilaar op het middenveld en Guus Hiddink hoopt op zijn Braziliaanse voorstopper.

Galásek niet, Rosales wel, Alex vraagteken

Ajax treedt tegen PSV zonder Tomás Galásek aan. De Tsjech kampt met een rugblessure en voor hem komt het duel nog ruim te vroeg om erbij te zijn. Daar staat tegenover dat rechtsbuiten Mauro Rosales terugkeert van een kuitblessure. Toch is Koeman niet van plan zijn elftal al te zeer om te gooien.

'Je wilt natuurlijk naar een vast elftal toewerken, maar dat ligt ook aan de invulling die eraan wordt gegeven. Hoewel PSV geen Maccabi is, zal er weinig veranderen. Van der Vaart speelt weer in de spits en dat wil ik voorlopig vasthouden. Het elftal heeft dat nu nodig', legde Koeman uit op de Ajax-website.

Spanning is er nog wel over de doelman die tegen PSV begint. 'Morgen is er nog één training en dan bepaal ik wie zondag op doel staat. Wie zondag keept, is de eerste keeper voor de rest van het seizoen, want het lijkt me niet goed om dat per wedstrijd te gaan bepalen.'

Bij PSV wacht Hiddink op tekenen van herstel bij zijn Braziliaanse centrale verdediger. 'Alex heeft vandaag alleen wat gelopen, hij heeft zoals bekend een behoorlijke kneuzing aan zijn voet. Morgen kijken we hoe het met hem gaat', aldus Hiddink.

Bekijk hier al onze video's