Galatasaray-aanhang woest: waar is toch Wesley Sneijder?

Reacties

Met tromgeroffel werd hij afgelopen zomer binnengehaald als de man die Galatasaray erbovenop ging helpen. De rode loper ging uit in Istanbul voor Cesare Prandelli, succesvol bondcoach van Italië en een van de weinige mensen op aarde die grip had op Mario Balotelli. Kortom: een betere trainer dan Prandelli bestond niet.

Galatasaray-aanhang woest: waar is toch Wesley Sneijder?

Eind november liggen de zaken net even anders. De thuiswedstrijd tegen Trabzonspor (0-3 verlies) ontaardde in een groot protest tegen Prandelli. Het publiek schreeuwde massaal om het ontslag van de Italiaan. Geen Turk begrijpt iets van zijn opstellingen, tactische keuzes en wissels.

Machtsspelletjes
De grootste frustratie van de Galatasaray-fans: het gesol met Wesley Sneijder. Toen anderhalf uur voor aanvang bleek dat hij niet stond opgesteld tegen Trabzon kwam er een stortvloed aan reacties los. De Galatasaray-supporters pikken het niet langer dat een van hun lievelingsspelers de dupe is van politieke machtspelletjes. Dat zorgde zaterdagavond voor vreemde taferelen in de Türk Telekom Arena. Tijdens het duel met Trabzonspor werd de naam van de Nederlander herhaaldelijk gescandeerd. Halverwege de tweede helft nam de roep om Sneijder toe en toen Galatasaray met 0-1 achter kwam, kon Prandelli niet anders Sneijder dan inbrengen.

In het resterende half uur was Sneijder de enige Galatasaray-speler die op steun van zijn fans kon rekenen. De Nederlander werd toegejuicht, de rest uitgefloten.

Cesare Prandelli geeft Wesley Sneijder aanwijzingen tijdens de stadsderby tegen Fenerbahçe. De Oranje-international groeide in dat duel uit tot matchwinner met twee schitterende goals (2-1).
Cesare Prandelli geeft Wesley Sneijder aanwijzingen tijdens de stadsderby tegen Fenerbahçe. De Oranje-international groeide in dat duel uit tot matchwinner met twee schitterende goals (2-1).

De tegenvallende resultaten  in de competitie en de Champions League hebben de druk op Prandelli zodanig vergroot dat normaal presteren bijna onmogelijk is geworden. Woensdag wacht Galatasaray in Brussel een cruciale confrontatie tegen Anderlecht. Met Sneijder dit keer meer dan waarschijnlijk als basisspeler.

Ontslagvergoeding
Ondertussen wordt er in de Turkse media volop gediscussieerd. Zondagavond gooide vice-voorzitter Abdürrahim Albayrak nog wat olie op het vuur met wat pikante uitspraken. Hij vertelde ook niet te begrijpen waarom Prandelli Sneijder niet opstelde, ontkende dat de Nederlander van hogerhand een speelverbond heeft vanwege salarisstrubbelingen en beloofde in januari twee nieuwe vedettes. 'Op deze manier is het lastig om Prandelli te blijven steunen', sprak de vice-voorzitter onder meer. 'Het is niet te hopen dat hij straks ook nog om een ontslagvergoeding gaat vragen. Ik ken de cijfers in zijn contract en die liegen er niet om.'

Uit het voorgaande blijkt dat de basis om verder te werken met Prandelli uiterst dun is. De Italiaan zal niet de eerste grote trainersnaam zijn de sneuvelt in het leeuwenhol van Cim Bom Bom. Misschien moet de club de problemen bij zichzelf gaan zoeken.

Zo veel geld, zo veel beloftes, maar als het erop aankomt zelden resultaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.