Galatasaray toont te laat ware gezicht in duel met Real

Galatasaray is er niet in geslaagd de halve finales van de Champions League te bereiken. Het duel werd in de slotfase bloedstollend, maar het besef van een stunt kwam bij de Turkse grootmacht te laat: Real Madrid ging met 3-2 ten onder, na een 3-0 overwinning in Bernabéu.

Dat de openingstreffer van Cristiano Ronaldo (foto) al na zeven minuten viel, was funest voor de wedstrijd. De Portugese aanvaller reageerde zeer attent door een voorzet van Sami Khedira binnen te tikken.

Door de 1-0 verdween al het geloof bij Galatasaray als sneeuw voor de zon, waardoor Real alle vrijheid had om te voetballen. Na een klein half uur kwamen de Turken met de schrik vrij, doordat Angel Di María de bal na een prachtig hakje van Ronaldo over schoot.

Bij Galatasaray kreeg Wesley Sneijder de grootste kans van de eerste helft, maar de Oranje-aanvoerder gaf te weinig kracht aan zijn schot, waardoor het voor doelman Diego López geen zware opgave was om redding te brengen. In de tweede helft startte Real weer sterker, maar Ronaldo wist de genadeklap niet toe te dienen door, na een pass van Di María, naast te schieten. Dat het verdubbelen van de score uitbleef, betekende ook dat het Wonder van Istanbul nog steeds niet compleet verdwenen was.

Dat geloof leefde ook bij de spelers. Nog geen minuut na het schot van Ronaldo maakte Emmanuel Eboue met een snoeihard schot in de kruising gelijk: 1-1. Galatasaray ging domineren, werd gretiger en speelde de Madrilenen bij vlagen van de mat.

Sneijder kreeg een opgelegde kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar schoot de bal naast de paal. Ook Felipe Melo plaatste de bal minuten later niet tussen de palen. Desondanks lieten de Turken wel zien weer hoop te hebben op een stunt en kwam het elftal steeds dichter bij het realiseren daarvan.

In de zeventigste minuut zorgde Sneijder met een fraai doelpunt, na een prachtige aanname, voor de voorsprong (2-1), twee minuten later maakte Didier Drogba met een nóg mooiere goal (een hakje achter zijn standbeen op aangeven van invaller Nordin Amrabat) de 3-1.

Tien minuten voor tijd was het stadion geheel in extase toen Drogba de 4-1 op het scorebord zette, maar de Ivoriaan en de aanwezige toeschouwers zagen zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel.

De resterende tijd was voor Galatasaray te weinig om plaatsing in de halve finales af te dwingen. Sterker, Ronaldo maakte met een hard trefzeker schot een einde aan de droom van Galatasaray (3-2). Dat was met tien man, nadat Álvaro Arbeloa binnen twee minuten twee gele kaarten kreeg. Real Madrid heeft zich door de zege bij de laatste vier van de Champions League geplaatst.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.