Galatasaray met invaller Sneijder laat langs Babel en Donk

Dankzij een moeizame overwinning op Kasimpasa is Galatasaray de nieuwe koploper van de Süper Lig. Invaller Umut Bulut bezorgde de ploeg van trainer Cesare Prandelli drie punten (2-1).

Aan de kant van Galatasaray begon Wesley Sneijder, dit seizoen in zeven competitiewedstrijden goed voor drie doelpunten, op de bank. Ryan Babel en Ryan Donk begonnen wel in de basis aan de kant van Kasimpasa, dat ging rusten met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Adem Büyük in de 41ste minuut.

Burak Yilmaz zorgde in de 53ste minuut voor de gelijkmaker, waarna Prandelli Sneijder binnen de lijnen bracht. Lang leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, maar in de extra speeltijd kopte de aan het begin van de tweede helft ingevallen Bulut (foto) de thuisclub naar de overwinning.

Galatasaray heeft daardoor nu zestien punten uit acht wedstrijden. Daarmee is het de nieuwe koploper in Turkije. Nummer twee Besiktas heeft twee punten minder en kan zondag bij een thuiszege op Fenerbahçe de eerste plaats weer overnemen.