Galatasaray haalt uit, Fenerbahçe bezegelt lot Sivasspor

Een week voor de bekerfinale tegen Fenerbahçe heeft Galatasaray vertrouwen getankt door thuis te winnen van Kayserispor. Wesley Sneijder gaf met een fraaie assist de aanzet tot de overtuigende zege. Fenerbahçe kende een moeizamere generale repetitie.

Galatasaray – Kayserispor 6-0
Galatasaray maakt in sportief opzicht een rampseizoen door. Voorafgaand aan de laatste speelronde was de achterstand van de ploeg van interim-trainer Jan Olde Riekerink op Turks kampioen Besiktas liefst 31 punten. Donderdag snoepte Cim Bom Bom drie punten af van dat gat door flink uit te halen tegen het maar net veilige Kayserispor.

Lukas Podolski opende het bal in de elfde minuut na een subtiel passje van Sneijder, die tijdens de rust in de kleedkamer achterbleef. Sinan Gümüs had de score toen al verder opgevoerd door twee keer te scoren. Na rust zorgde de Turkse aanvaller ook voor de 6-0 eindstand. Invaller Bilal Kisa en Selçuk Inan hadden toen al bijgedragen aan de feestvreugde.

Sivasspor – Fenerbahçe 2-2
Nummer zestien Sivasspor had iets om voor te spelen en dat was tegen vicekampioen Fenerbahçe te zien. Aatif Chahechouhe en Joan Oumari zorgden binnen 22 minuten voor de broodnodige 2-0 voorsprong in de strijd tegen degradatie , maar zonder Robin van Persie knokte Fener zich nog terug tot 2-2 dankzij goals van Abdoulaye Ba en Raúl Meireles. Sivasspor is daardoor gedegradeerd.