Besiktas klopt Sneijder en Donk en nadert titel

Besiktas heeft een grote stap richting de veertiende landstitel in de historie gezet. Op bezoek bij rivaal Galatasaray werd met 0-1 gewonnen.

Wesley Sneijder begon in de basis bij Galatasaray en werd vanwege een blessure in de tweede helft vervangen door landgenoot Ryan Donk. De Nederlanders konden een nieuwe dreun voor Galatasaray niet voorkomen, want in de 77ste minuut maakte Mario Gómez het enige doelpunt van de wedstrijd.

Daardoor lijkt het steeds meer op dat Besiktas dit seizoen voor het eerst sinds 2009 kampioen van Turkije gaat worden. De club van Zaandammer Oguzhan Özyakup en ex-PSV'ers Marcelo en Atiba Hutchinson heeft een voorsprong van zes punten op nummer twee Fenerbahçe, dat wel een duel minder gespeeld heeft.