Galatasaray dankzij Sneijder dicht bij bekerfinale

Ondanks een valste start staat Galatasaray al met één been in de Turkse bekerfinale. Mede dankzij een rake vrije trap van Wesley Sneijder werd Sivasspor ruim verslagen: 4-1.

De start was dramatisch voor Galatasaray, want al na negen minuten zette John Utaka de bezoekers op voorsprong. Dankzij treffers van Sabri Sarioglu en Felipe Melo had de thuisclub de achterstand al voor rust omgebogen in een voorsprong, maar Sivasspor had wel een belangrijk uitdoelpunt gemaakt.

In de tweede helft liep Galatasaray echter uit naar een ruime overwinning, waardoor de return geen problemen zou mogen opleveren. In de 64ste minuut schoot Sneijder een vrije trap binnen, terwijl Selcuk Inan dertien minuten voor tijd met een rake strafschop de eindstand bepaalde op 4-1.

Op dinsdag 19 mei wordt de return afgewerkt bij Sivasspor. De winnaar van deze dubbele ontmoeting speelt in de eindstrijd tegen Bursaspor of Fenerbahçe. Die laatste club won dinsdag de heenwedstrijd in Bursa met 2-1.