FSV Mainz 05 besluit El Ghazi een nieuwe kans te geven

De dagen van Anwar El Ghazi als speler van FSV Mainz 05 leken geteld, maar de 28-jarige aanvaller is weer in genade aangenomen. De Duitse club heeft El Ghazi een waarschuwing gegeven voor zijn post op sociale media over het Israëlisch-Palestijns conflict. 

FSV Mainz 05 besluit El Ghazi een nieuwe kans te geven

El Ghazi raakte twee weken geleden in opspraak. De voormalig aanvaller van Ajax en PSV sloot zijn post af met de beladen zin 'from the river to the sea, Palestine will be free'. Mainz besloot El Ghazi op non-actief te stellen. Het leek erop dat zijn tweejarige contract zou worden verscheurd, maar dat blijkt niet het geval.

'El Ghazi heeft in verschillende gesprekken met het bestuur van de club afstand genomen van zijn bericht op zijn Instagram-kanaal, dat hij zelf al na een paar minuten verwijderde', meldt Mainz op de officiële kanalen. 'Hij betreurde de publicatie en de negatieve impact ervan, vooral voor de hele club. El Ghazi heeft zich tegenover het bestuur ook duidelijk gedistantieerd van terroristische daden, zoals die van Hamas. Hij maakte duidelijk dat hij het bestaansrecht van Israël niet in twijfel trok.'

Nuance
Op Instagram nuanceerde El Ghazi zijn eerdere post al.  'Ik veroordeel de moord op alle onschuldige burgers in Palestina en Israël', schreef de aanvaller. 'Mijn medeleven gaat uit naar de onschuldige slachtoffers van dit conflict, ongeacht hun nationaliteit. Ik zet mij in voor een vreedzame en geïntegreerde regio in het Midden-Oosten. Mijn eerdere uitspraken op sociale media zijn verkeerd begrepen, ik wil duidelijk maken dat ik opkom voor vrede en menselijkheid voor iedereen.'

Volgens de club keert El Ghazi zo snel mogelijk terug op de training van Mainz. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's