Frimpong maakt excuses en zet vraagtekens bij WK

Reacties

Emmanuel Frimpong heeft zijn excuses aangeboden voor zijn rode kaart vrijdag tijdens het bezoek aan Spartak Moskou (2-2). De middenvelder van Ufa liet zich uit de tent lokken door een toeschouwer.

Frimpong maakt excuses en zet vraagtekens bij WK

De voormalige speler van Arsenal, sinds een jaar uitkomend voor Ufa, zou door een supporter van Spartak racistisch begend zijn en toonde die zijn middelvinger. Met een rode kaart tot gevolg. 'Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden voor het feit dat ik van het veld werd gestuurd nadat ik me had laten provoceren', twitterde Frimpong. 'Maar ik ben ook maar een mens.'

'Ik zou niet op deze manier bejegend moeten worden tijdens het spelletje waar ik zo van hou', vervolgde de Ghanees. 'Het resultaat van de wedstrijd was geweldig, maar ik zal nu geschorst worden terwijl ik werd uitgescholden. En dat in een land waarin het volgende WK wordt gehouden waaraan ook Afrikaanse landen aan zullen deelnemen.'

Racisme behoort bijna tot de orde van de dag in de stadions in Rusland. Met hulp van een speciale racisme-inspecteur moet dit probleem zo snel mogelijk worden verbannen, maar vooralsnog rijgen de schandalen zich aaneen sinds zijn aanstelling een halfjaar geleden. Tot nu toe heeft er dus nog amper verbetering plaatsgevonden.

Ondanks de vroege rode kaart voor Frimpong lukte het Spartak de seizoensouverture niet te winnen. Met Quincy Promes in de basis en Aras Özbiliz de hele wedstrijd op de bank werd het 2-2, maar het duel krijgt ongetwijfeld nog een staartje. Spartak Moskou werd in april ook al gestraft wegens het racistische gedrag van zijn supporters.

Statement
In een statement nam wereldvoetbalbond FIFA het op voor Frimpong. 'We hebben recentelijk onze strijd tegen discriminatie opgeschroefd, met de introductie van een nieuw systeem dat racisme moet monitoren voor de kwalificaties voor het WK in 2018. We zijn van mening dat het organiseren van een WK een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt als het gaat om het uitbannen van racisme', aldus de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.