Fraser roemt Kramer: 'Zo'n man moet je niet wisselen'

Reacties

Henk Fraser en Michiel Kramer, een typisch geval van een haat-liefdeverhouding tussen de trainer en de clubtopscorer van ADO Den Haag. Zondag was de spits de gevierde man in het cruciale duel met Excelsior (3-2 zege).

Fraser roemt Kramer: 'Zo'n man moet je niet wisselen'

Kramer opende na ruim een half uur de score, terwijl hij in de 93ste minuut de winnende (zijn zestiende van dit seizoen) voor zijn rekening nam in de krankzinnige slotfase. 'Zo'n man moet je er niet snel naast zetten. Hij kan vanuit het niets twee schitterende goals maken', zegt Fraser tegenover FOX Sports.

En dat terwijl Fraser eerder dit seizoen nog weleens in de clinch lag met zijn topscorer. 'Kramer en ik weten heel goed wat we aan elkaar hebben. In het begin van het seizoen is er nog tijd om mensen te prikkelen, in deze fase moet je dat niet doen. Voor de buitenwereld leek het erop dat we lijnrecht tegenover elkaar stonden, maar dat is nooit echt het geval geweest', aldus Fraser, die Kramer eerder dit seizoen passeerde tegen FC Dordrecht. Na afloop was er zelf een innige omhelsing bij Kramer en Fraser. 'Dat was alleen maar voor de camera', grapt matchwinner Kramer.

Geschiedenis
'De trainer is blij en ik ben blij. Onze relatie is al vaker besproken en in deze wereld heb je vrienden als je wint', aldus Kramer, die des te meer genoot van zijn winnende treffer. 'Dit went nooit, hoor. De emoties die loskomen bij zo'n moment zijn onbeschrijflijk. Een fantastisch gevoel. Dit was een belangrijke wedstrijd. We moesten gewoon winnen. En dan in 93ste minuut de winnende maken, dat zorg voor een enorme boost.'

Over de zwaarbevochten zege, die pas in de laatste tien minuten tot stand kwam, is Fraser duidelijk. 'Heerlijk en we schrijven geschiedenis met de eerste uitzege van dit seizoen. Maar we komen wel goed weg, zo eerlijk moeten we zijn. We zijn nog steeds niet veilig, hopelijk kunnen we volgende week tegen FC Utrecht een reuzestap zetten richting lijfsbehoud', aldus de coach van de huidige nummer dertien van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.