Fraser baalt ondanks zege: 'Angst is een slechte raadgever'

ADO Den Haag-trainer Henk Fraser mocht na het thuisduel met SC Cambuur (2-1 zege) weer eens drie punten bijschrijven, maar toch zag de hoofdcoach nog genoeg zaken waaraan gesleuteld moet worden.

Na de veertiende minuut moest de Eredivisionist uit de Hofstad meteen in de achtervolging op de Friese bezoekers. 'Het is dan de natuur van een aantal mensen om achteruit te lopen', doelde hij in een interview met de NOS op het restant van de eerste helft, na de openingstreffer van Sander van de Streek.

'Ik vind dat je tegen een gelijkwaardige tegenstander moet durven voetballen', uitte Fraser kritiek op een deel van zijn spelersgroep. 'Achteruitlopen is een teken van angst en dat is een slechte raadgever.' Het spelbeeld van de tweede helft, waarin ADO het initiatief nam en de achterstand omboog in een zege, kon hem meer bekoren.

Mike Havenaar was met twee goals verantwoordelijk voor de gehele Haagse productie. 'Ik had de voorzetten van Wilfried (Kanon, red.) maar in te koppen', bleef de Nederlandse Japanner bescheiden na zijn negende en tiende treffer van dit seizoen. 'Deze zege is een goede motivatie voor de ploeg.'