Franse spelers willen kunstgrasverbod na zware blessure

Reacties

De Franse spelersvakbond wil dat de voetbalbond LFP het spelen op kunstgrasvelden vanaf komend seizoen gaat verbieden in de Ligue 1. Dat doet het orgaan naar aanleiding van de knieblessure die Lille-speler Sofiane Boufal (foto) afgelopen weekend opliep in het uitduel met FC Lorient (0-1).

Franse spelers willen kunstgrasverbod na zware blessure

De aanvallende middenvelder moest zaterdag na 26 minuten naar de kant, nadat hij op het kunstgrasveld van Lorient een zware kniekwetsuur had opgelopen. Boufal moet nu onder het mes en zal dit seizoen, dat nog twee wedstrijden telt, niet meer in actie komen.

'De fysieke gesteldheid van spelers moet boven alle andere overwegingen om voor kunstgras te kiezen, zoals het klimaat, kosten of spelsnelheid', stelt de Union Nationale des Footballeurs Professionnels (UNFP) in een statement op de eigen website.

'Alle studies komen tot dezelfde conclusie: het voetballen op synthetische ondergrond veroorzaakt regelmatig verwondingen, zoals bij deze speler van Lille. Het zorgt voor spierblessures, druk op de gewrichten en brandwonden. Dat is de reden waarom de UNFP de LFP, de organisator van de profcompetities, heeft gevraagd om het spelen op kunstgrasvelden al vanaf komend seizoen te verbieden voor Ligue 1-clubs.'

De LFP was al van plan om kunstgras vanaf het seizoen 2018/2019 in de ban te doen in de twee hoogste divisies. Die beleidsaankondiging zorgde er al voor dat Lorient al vanaf komende zomer terugvalt op natuurgras.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.