Franse bond straft Marseille voor wangedrag supporters

Reacties

De Franse bond (FFF) heeft Olympique Marseille gestraft voor het gedrag van haar fans rond de wedstrijd tegen Olympique Lyon van 20 september (1-1). De Zuid-Franse club moet tijdens de komende twee thuiswedstrijden een deel van het stadion sluiten en heeft tevens een boete van zo'n veertigduizend euro opgelegd gekregen.

Franse bond straft Marseille voor wangedrag supporters

Tijdens het duel tussen beide Franse grootmachten werden er onder andere vuurwerkpijlen richting het veld gegooid. De wedstrijd werd daarom twintig minuten stilgelegd. Ook was Lyon-speler Mathieu Valbuena slachtoffer van spreekkoren. De offensief ingestelde middenvelder speelde in het verleden voor Marseille en de aanhang van die club kon het niet verkroppen dat hij nu voor een andere Franse ploeg speelt. Er werd zelfs een pop, die Valbuena voor moest stellen, aan een galg boven de tribunes gehangen.

September was sowieso geen goede maand voor de supporters van Marseille, waar de Nederlander Karim Rekik onder contract staat. Drie dagen vóór de ontmoeting met Lyon moest de ploeg het in de Europa League opnemen tegen FC Groningen en ook toen kon de aanhang van de Fransen zich niet gedragen. In de Groningse binnenstad werden meerdere vernielingen aangericht.

De pop aan een galg die Mathieu Valbuena moet voorstellen.
De pop aan een galg die Mathieu Valbuena moet voorstellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.