Franse bond buigt zich over gedrag Marseille-supporters

Reacties

De disciplinaire commissie van de Franse voetbalbond buigt zich komende donderdag over de incidenten die zondag plaatsvonden rond de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon (1-1).

Franse bond buigt zich over gedrag Marseille-supporters

Bij Lyon verscheen Mathieu Valbuena aan de aftrap. Hij speelde van 2006 tot en met 2014 bij Marseille en kreeg daar een groots afscheid toen hij vorig jaar naar Dinamo Moskou verkaste. 'Zijn' rugnummer 28 werd zelfs teruggetrokken voor andere spelers. Afgelopen zomer besloot hij echter terug te keren naar Frankrijk en bij Lyon te tekenen. Dat konden de Marseille-supporters maar moeilijk verkroppen.

Er werd tijdens het duel onder meer een pop - die Valbuena voor moest stellen - aan een galg boven de tribunes gehangen door aanhangers van de thuisploeg (foto boven). Ook werd de kleine middenvelder tijdens het nemen van corners bekogeld met onder meer vuurwerk en glazen flessen en hingen er spandoeken met daarop teksten als 'Echte Marseillenaren spelen alleen voor OM. Jij bent niets meer dan een verrader!'.

Staken
De incidenten in het Stade Vélodrome namen na iets meer dan een uur spelen dusdanige vormen aan dat scheidsrechter Ruddy Buquet geen andere optie zag dan het duel twintig minuten te staken, waarna Karim Rekik de eindstand op 1-1 bepaalde. De disciplinaire commissie van de Franse voetbalbond neemt de voorvallen donderdag onder de loep om te beslissen welke straf Marseille krijgt. Ook oppert de bond tot betere beveiliging in stadions.

Olympique Marseille moet nu vrezen dat het één of meerdere wedstrijden zonder publiek of zelfs in een ander stadion moet spelen. Ook kan de Zuid-Franse club een geldboete verwachten. Afgelopen donderdag misdroegen supporters van Marseille zich al in Groningen, voorafgaand aan de Europa League-ontmoeting met de plaatselijke FC.

Overigens troffen de acties van de supporters van Marseille niet alleen Valbuena. Ook Michy Batshuayi, nota bene een aanvaller van l'OM, werd geraakt door een vuurpijl. Valbuena reageerde teleurgesteld, maar niet verrast door zijn hatelijke ontvangst: 'Ik wist dat er dit soort emoties leefden onder onze fans. Natuurlijk hoopte ik op een betere ontvangst, maar ik wist dat dit kon gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.