Frankrijk wereldkampioen na nemen van strafschoppen

Frankrijk heeft zich op het WK Onder-21 gekroond tot de nieuwe wereldkampioen. In Istanbul bleef het tegen Uruguay na negentig minuten en de daaropvolgende extra tijd 0-0. Frankrijk bleek na het nemen van strafschoppen de beste.

Frankrijk wereldkampioen na nemen van strafschoppen

De grote man bij de ploeg van bondscoach Pierre Mankowski was doelman Alphonse Aréola. De goalie, die onder contract staat bij Paris Saint-Germain, pakte de strafschoppen van Emiliano Velázquez en Giorgian de Arrascaeta, terwijl hij eerder in de wedstrijd zijn ploeg op de been hield.

Met spelers als Yaya Sanogo (komend seizoen Arsenal) en Paul Pogba (Juventus) waren de Fransen op voorhand de favoriet voor de titel. Uruguay was echter het meest gevaarlijk via Nicolás López. De behendige aanvaller van AS Roma reageerde alert op een verdedigingsfout van Mouhamadou-Naby Sarr, maar faalde vervolgens oog-in-oog met Aréola.

Zo sprankelend als de Fransen speelden in de groepsfase, zo matig was de ploeg in de eindstrijd. Frankrijk was weliswaar het merendeel in balbezit, maar werd pas in de slotfase echt gevaarlijk. Jordan Veretout schoot schitterend vanaf de rand van het vijandelijke doelgebied, maar zag Guillermo De Amores de bal fraai pareren.

Door de overwinning is Frankrijk (dat nooit eerder wereldkampioen was in deze leeftijdscategorie) de opvolger van Brazilië, dat twee jaar geleden het toernooi won in Colombia ten koste van Portugal (3-2). Grote man bij de Brazilianen destijds was Oscar, tegenwoordig uitkomend voor Chelsea en afgelopen zomer winnaar van de Confederations Cup onder het bewind van bondscoach Felipe Scolari.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen